15.09.2017

Voda u selima Gornjeg Zagona

Ukupno će se postaviti šest i pol kilometara vodovodnih cijevi. Glavni ogranak je dug gotovo tri kilometra, do Plužnica i Trbotinja povući će se kilometar cijevi, do Valača 800 metara, a do Kala nešto više od 600 metara

NOVI VINODOLSKI Ministarstvo poljoprivrede i Vodovod Žrnovnica potpisali su ugovor za vodifikaciju sela Gornjeg Zagona. Gotovo pet milijuna kuna uložit će se u dovođenje vode u četiri sela u zaleđu Novog Vinodolskog. Na potpisivanju ugovora Novljane su predstavljali Direktor Vodovoda Žrnovnica Igor Uremović i pomoćnik direktora za investicije i razvoj Mladen Peričić.

Podsjetimo da je u kolovozu 2016. godine Ministarstvo poljoprivrede putem Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavilo Natječaj za provedbu podmjere 7.2. »Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganje u obnovljive izvore energije i uštedu energije“ – provedba tipa operacije 7.2.1. "Ulaganje u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda". U suradnji s Poduzetničkim centrom Vinodol, KTD Vodovod Žrnovnica d.o.o. izradio je zahtjev za potporu izgradnje vodovodnih ogranaka Gornjeg Zagona (naselja Kal, Tribotinj, Plužnica i Valač). U srpnju ove godine stiglo je zeleno svjetlo iz Agencije.

Projektom vodifikacije Gornjeg Zagona sastoji se od glavne dionice i ogranaka koji se od nje račvaju prema spomenutim selima. Glavna dionica se spaja na postojeći vodovod koji je stigao do Batera. Ukupno će se postaviti gotovo šest i pol kilometara vodovodnih cijevi. Glavni ogranak je dug gotovo tri kilometra, do Plužnica i Trbotinja povući će se kilometar cijevi, do Valača 800 metara, a do Kala nešto više od 600 metara.

Copyright © 2019 KTD Vodovod Žrnovnica d.o.o., Sva prava pridržana